سومین جشنواره ملی تئاتر محلات با هدف شناسایی و ارتقای سطح آگاهی عمومی در خصوص هنر تئاتر و صحنه جان بخشی به قصه های محلی و درخشش استعدادهای این حوزه است.
به گزارش گروه خبر سایت خانه تئاتر به نقل از روابط عمومی جشنواره ، جشنواره ملی تئاتر محلات به عنوان یک رویداد فرهنگی و هنری مهم، فرصتی بینظیر برای هنرمندان و گروههای تئاتری فراهم میآورد تا آثار خود را به نمایش بگذارند و با یکدیگر به تبادل نظر و تجربیات بپردازند. این جشنواره نه تنها محلی برای ارائه آثار هنری است، بلکه به عنوان یک بستر مناسب برای یادگیری و رشد هنرمندان جوان عمل میکند. برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی در حاشیه این جشنواره، فرصتی طلایی برای ارتقای سطح کیفی آثار و افزایش مهارتهای هنرمندان به شمار میآید.
این جشنواره به هنرمندان این امکان را میدهد که با یکدیگر به رقابت بپردازند و از تجربیات همدیگر بهرهمند شوند. همچنین، برگزاری پنلهای گفتوگو با حضور کارشناسان و پیشکسوتان عرصه تئاتر میتواند به غنای محتوا و کیفیت آثار ارائهشده کمک کند.
سومین جشنواره تئاتر محلات میتواند، فضایی مناسب برای کشف و پرورش استعدادهای جدید در عرصه تئاتر و جان بخشی به قصههای محلی و به عنوان سکوی پرتابی برای هنرمندان جوان عمل کند و آنها را در مسیر حرفهای خود یاری دهد.
تئاتر، هنری زنده و تأثیرگذار است که بازتابی از دغدغهها، فرهنگ، آرزوها و واقعیتهای جامعه را روی صحنه میآورد که این هنر اصیل، نهتنها بستری برای بیان خلاقانه و تفکر اجتماعی است، بلکه نقشی مهم در ارتقای فرهنگ عمومی و تعامل میان هنرمند و مخاطب ایفا میکند.
راهیابی ۲۴ اثر به جشنواره ملی تئاتر شهرستان محلات
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محلات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سومین دوره جشنواره ملی تئاتر محلات از فردا ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشتماه در دو شهر محلات و نیمور برگزار خواهد شد و مراسم افتتاحیه این رویداد فرهنگی، صبح روز سهشنبه فردا بیست و سوم اردیبهشت، به صورت پیاده روی شاد و خانوادگی همراه با حضور عروسکهای غولپیکر و مردم در بوستان سرچشمه محلات برگزار میشود.
وی با اشاره به تنوع اجراها افزود: جشنواره تئاتر محلات در سال جاری در دو بخش صحنهای و خیابانی برگزار میشود که اجراهای صحنهای هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۳ در فرهنگسرای اندیشه محلات اجرا میشود و بخش خیابانی نیز از ساعت ۱۸ تا ۲۳ در بوستان سرچشمه، بوستان سلامت، بوستان دانش نیمور و محوطه مسجد جامع باقرآباد میزبان علاقهمندان خواهد بود.
صادقی با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان از سراسر کشور گفت: در پی انتشار فراخوان ملی جشنواره از دیماه سال گذشته، بیش از ۳۰۰ اثر نمایشی به دبیرخانه ارسال شد که بازبینی این آثار از تاریخ ۵ تا ۱۱ اردیبهشتماه انجام گرفت و در نهایت، ۲۴ گروه نمایشی برتر برای حضور در جشنواره انتخاب و دعوت شدند.
وی افزود: داوری جشنواره بر عهده جمعی از کارشناسان برجسته تئاتر کشور و چهرههای شناختهشده تئاتر و سینما است و مراسم اختتامیه نیز روز ۲۶ اردیبهشتماه با حضور هنرمندان و مسئولان در فرهنگسرای اندیشه محلات برگزار خواهد شد
ارسال بیش از ۳۰۰ اثر از سراسر کشور
رئیس انجمن هنرهای نمایشی شهرستان محلات و عضو هیأتمدیره انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سومین جشنواره ملی تئاتر محلات در ۹ بخش برگزار میشود
میثم کرمی، با اشاره به سوابق هنری خود گفت: بیش از ۳۵ سال سابقه فعالیت در حوزه تئاتر دارم و در این مدت در زمینههای کارگردانی، بازیگری، اجرا و برنامهریزی فعالیتهای نمایشی بهصورت حرفهای حضور داشتهام.
وی با اشاره به روند برگزاری جشنواره تئاتر محلات اظهار کرد: این جشنواره در سال نخست بهصورت خیابانی و استانی برگزار شد، در سال دوم به سطح منطقهای ارتقا یافت و امسال، در سومین دوره، در سطح ملی و در ۹ بخش متنوع برگزار خواهد شد.
کرمی درباره استقبال هنرمندان از جشنواره گفت: تا پایان مهلت ارسال آثار، بیش از ۳۰۰ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از این میان، ۱۰ تا ۱۲ اثر در بخش تئاتر خیابانی، ۳ اثر در بخش صحنهای، ۳ اثر در بخش ویژه ایثار، شهادت و غزه، و ۳ اثر در بخش محلات که بهصورت ویژه به هنرمندان بومی این شهرستان اختصاص دارد، انتخاب خواهند شد.
کرمی با اشاره به نتایج مثبت این جشنواره برای جامعه هنری محلات اظهار کرد: یکی از دستاوردهای ارزشمند این رویداد، شناسایی و پرورش بیش از ۱۵۰ هنرمند بومی بوده است که با شرکت در بیش از ۸۰ جلسه آموزشی ۸ ساعته در حوزه بازیگری، موفق به تولید آثار نمایشی و فعالیت حرفهای شدهاند.
رئیس انجمن هنرهای نمایشی محلات با اشاره به رشد جایگاه جشنواره در سطح کشور تصریح کرد: حضور پرشور هنرمندان از استان مرکزی و سایر مناطق کشور، نشاندهنده جایگاه این جشنواره در سطح ملی است که این موفقیت علاوه بر لطف خداوند، حاصل تلاش بیوقفه و دلسوزانه هنرمندان بومی، حمایت خیرین و همراهی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محلات است.
وی افزود: با توجه به فضای خانوادگی و موضوعات متنوع جشنواره، امیدواریم با توسعه زیرساختها و حمایت بیشتر مسئولان، بتوانیم در آینده این رویداد را به سطح بینالمللی ارتقا دهیم.
کرمی با اشاره به شعار محوری جشنواره گفت: با انتخاب شعار “محلات، مهد لطافت و رنگ”، تلاش داریم آثار نهایی جشنواره با محوریت خانواده، نشاط اجتماعی، و معرفی ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی شهرهای محلات و نیمور انتخاب و اجرا شوند.
داوران سومین جشنواره ملی تئاتر محلات معرفی شدند
هیئت داوران ۲ بخش خیابانی و صحنهای سومین جشنواره ملی تئاتر محلات معرفی شدند.
این رویداد؛ در بخش خیابانی سومین جشنواره ملی تئاتر محلات؛ مریم معترف، فاتح بادپروا، بهمن صادق حسنی، علیمحمد رادمنش و امیر زارع زاده، داوری آثار را به عهده دارند و در بخش صحنهای؛ شهرام کرمی، شیوا مکینیان و رحیم نوروزی به عنوان اعضای هیئت داوران معرفی شدند.
در این رویداد ملی ۳۲ اثر نمایشی از شهرهای مریوان، ملایر، محلات، شاهین شهر، کمیجان، بروجرد، لاهیجان، ساوه، تهران، سنندج، اراک، همدان، اصفهان، کرمانشاه، دلیجان، دهلران، مرند، اهواز، جزیره خارک و تبریز در بخشهای خیابانی، صحنهای، آف استیج، ویژه و محلات به رقابت میپردازند.
سومین جشنواره ملی تئاتر محلات به دبیری میثم کرمی از ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت در شهرهای محلات و نیمور برگزار میشود.
جشنواره ملی تئاتر خیابانی محلات؛ رویدادی در مسیر رشد و بلوغ هنر
جشنواره تئاتر خیابانی محلات میتواند در سالهای آینده با جذب مشارکت کشورهای همسایه و هنرمندان بینالمللی، به سطح بینالمللی ارتقا یابد و زمینهساز تبادل فرهنگی و تجربیات جدید باشد.
شهرستان محلات با پیشینهای قابلتوجه در عرصه هنر نمایش، طی سالهای اخیر توانسته جایگاه خود را بهعنوان یکی از مراکز فعال در حوزه تئاتر خیابانی تثبیت کند به طوری که آغاز این مسیر با برگزاری نخستین دوره جشنواره بهصورت شهرستانی کلید خورد؛ رویدادی که در همان گام نخست، نویدبخش حرکتی تازه در هنر خیابانی استان مرکزی بود.
دوره دوم جشنواره در سطح منطقهای و استانی برگزار شد و سرانجام در سومین دوره، این جشنواره به سطح ملی رسید؛ روندی که نشاندهنده ظرفیت بالای فرهنگی و هنری شهرستان محلات برای میزبانی از رویدادهای بزرگ است.
تبدیل یک جشنواره محلی به رویدادی ملی در فاصلهای کوتاه، گواهی بر پویایی و آمادگی زیرساختهای فرهنگی این منطقه و همچنین علاقه و مشارکت هنرمندان سراسر کشور است.
محلات با بهرهمندی از هنرمندان فعال، فضای شهری مناسب و مردمی هنردوست، موفق شده بستر مناسبی برای نمایش آثار خیابانی با موضوعات متنوع اجتماعی، فرهنگی، محیطزیستی و انسانی فراهم آورد و همین ظرفیتها، پتانسیلی کمنظیر برای توسعه بیشتر این جشنواره در سالهای آینده به شمار میآید.
امید است در سالهای آتی، این مسیر پیشرفت همچنان تداوم داشته باشد و جشنواره تئاتر خیابانی محلات با جذب مشارکت کشورهای همسایه و هنرمندان خارجی، به سطح بینالمللی ارتقا یابد.
بدون تردید، حضور آثار بینالمللی در این رویداد میتواند زمینهساز تعاملات فرهنگی، تبادل تجربیات هنری و گسترش افقهای تازه برای تئاتر خیابانی ایران و منطقه باشد.
مراسم افتتاحیه این رویداد با اجرای نقالی، نمایشهای خیابانی، حضور عروسکهای غولپیکر، موسیقی زنده، آئینهای زورخانهای و فضاسازی خیابانی، فضای متفاوت و پرانرژیای در خیابانهای این دو شهر ایجاد کرد که شادپیمایی از ساعت ۹ صبح در شهر محلات آغاز شد و در ساعت ۱۲ با ورود به شهر نیمور به پایان رسید.
مسیر حرکت گروههای نمایشی بهگونهای انتخاب شده بود که مردم بتوانند بهراحتی در جریان اجراها قرار بگیرند و از نزدیک شاهد آغاز این جشنواره باشند و مشارکت گسترده مردم از همه گروههای سنی نیز جلوهای ویژه به مراسم افتتاحیه بخشید و این رویداد را به تجربهای جمعی و فرهنگی تبدیل کرد.
این جشنواره با شعار «محلات، مهد لطافت گل» فرصتی برای آشنایی بیشتر مردم با تئاتر و تقویت ارتباط اجتماعی از طریق هنر بهشمار میرود.
رقابت ۳۲ اثر نمایشی در سومین جشنواره ملی تئاتر محلات
در سومین دوره این جشنواره، ۳۲ اثر نمایشی از شهرهای مریوان، ملایر، تهران، اراک، شاهینشهر، کمیجان، بروجرد، لاهیجان، ساوه، سنندج، همدان، اصفهان، کرمانشاه، دلیجان، دهلران، مرند، اهواز، جزیره خارک، تبریز و محلات در بخشهای خیابانی، صحنهای، آفاستیج، ویژه و محلات به رقابت میپردازند.
هیئت داوران بخش خیابانی متشکل از مریم معترف، فاتح بادپروا، بهمن صادق حسنی، علیمحمد رادمنش و امیر زارعزاده و هیئت داوران بخش صحنهای شامل شهرام کرمی، شیوا مکینیان و رحیم نوروزی هستند.
در کنار بخشهای اجرایی، ۵۰ اثر نیز در بخش مقاله، پژوهش، عکس و پوستر با موضوعاتی چون «اقتصاد هنر»، «تئاتر خیابانی در ایران»، «تئاتر و مردم» و «تئاتر در شهرستان محلات» به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
محل اجرای آثار صحنهای، سالن اصلی و بلکباکس فرهنگسرای اندیشه است و اجراهای خیابانی در بوستانهای سلامت و دانش نیمور، مقابل مسجد جامع باقرآباد برگزار میشود.