نمایش “سی و یکمین شب اجرای مدهآ ” با نگاهی به نمایشنامه مدهآ نوشته اوریپید که مسائل زنان را در عصر خود به نگارش درآورده، نوشته شده است.
به گزارش گروه خبر سایت خانه تئاتر در همین رابطه محمدرضا حسینزاده، نویسنده، طراح و کارگردان این نمایش امروز یکشنبه نهم اردیبهشت ماه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع این نمایش حول نادیده گرفتن حقوق زنان و تفاوت حق شخصی و مدنی آنان با مردان انتخاب شده است و اوریپید ۳۵۰ سال قبل از میلاد مسیح از رنجی حرف میزند که مسبب یک تراژدی بزرگ میشود و آن رنج امروز نیز به اشکال مختلف وجود دارد.
این هنرمند با بیان اینکه تئاتر هنر زنده، پویا و به روز است، افزود: تئاتر هنری است که دستمایه خودش را با نگاه به جامعه، گرفته و بعد از پرورش دوباره آن را به جامعه برمیگرداند و در این روش ممکن است راهکارها یا سوالاتی برای برانگیختن ذهن مخاطبان ایجاد کند و یا تماشاگر را وادار به تفکر و پیدا کردن راه حلی مناسب و درست کند یا باعث شود نگاهی به وضعیت خودش و راهی برای بهبود اخلاقیات و رفتار و کنشهای جامعه انجام دهد.
حسین زاده با بیان اینکه این کار از پنجم اردیبهشت ماه در آمفی تئاتر شادروان مرادی اداره فرهنگ و ارشاد بندرانزلی روی صحنه رفته و اجرا تا چهاردهم اردیبهشت ماه ادامه دارد، گفت: زمان شروع اجرا از ساعت ۱۹:۳۰ هر روز است به استثنای روز آخر چهاردهم اردیبهشت ماه جمعه ساعت ۱۶:۳۰ به روی صحنه میرود.
وی با اشاره به اینکه استقبال از این نمایش خوب بود، گفت: نمایشهایی با موضوعات اخلاقی، آرمانی و یا تاریخی، مخاطبین خاصی دارد و معمولا این مخاطبان خودشان نیز دستی بر ادبیات، شعر و یا هنر دارند حال در هر کسوتی که باشند معمولا دغدغهمند مسائل جامعه و یا کنشگر اجتماعی، محیط زیست و یا رفتار شناسی و روان شناسی هستند و قطعاً پس از بازدید از تئاتر میتوانند پیام این هنر را در آثار خودشان به مخاطبینی که دارند اشاعه بدهند.
حسین زاده در خصوص اهمیت شناخت بازیگر تئاتر از نقش و البته شخصیتی که بر صحنه خلق می کند، تصریح کرد: هنرمند در هر حوزه کاری که ورود م کند باید مطالعه و کارشناسی داشته باشد و یا به قول ضرب المثل “درد کشیده طبیب است” آشنا به مسیر و نشانهها باشد.
وی افزود: مطمئناً یک نویسنده، یک کارگردان و یا یک بازیگر اگر خودش دغدغه نداشته باشد و یا نسبت به مشکلات و هنجارهای جامعه و یا ناهنجاریهای آن بیاطلاع باشد، موفق نمیشود و اثرش تاثیر لازم در ذهن و دل مخاطب را نخواهد داشت. البته تکنیک را هم در بازیگری نمیشود نادیده گرفت و در بسیاری از اوقات تکنیک ها هستند که اثر بخشی و زیبایی اثر را پر رنگ میکنند.
این کارگردان تئاتر تاکید کرد: ما در حوزه تئاتر عقیده داریم اول باید بازیگر خودش از کارش لذت ببرد و به آن احساس مطلوب برسد، قطعاً در این صورت است که میتواند انتقال پیام و احساس مطلوب را به تماشاگر داشته باشد.
حسین زاده گفت: “سی و یکمین شب اجرای مدهآ ” با بازی عباس پیشگاه بحری، علیرضا غاروریانی، زهرا میری، سهیل خداخواه، لیلا دانش، مریم کردیزاد، سالار بلانش همچنین لیدا نورنیا در حال اجرا است و در این چند شب باقیمانده همه شما عزیزان را به تماشای این نمایش دعوت میکنیم.