انجمن مدرسان خانه تئاتر با همکاری مرکز آموزش، سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی اکوسیستم تئاتر را با موضوع « الگوها ؛ جغرافیای دیگر » برگزار کرد.
به گزارش گروه خبر سایت خانه تئاتر به نقل از روابط عمومی انجمن مدرسان خانه تئاتر ، سومین نشست از سلسله نشستهای تخصصی اکوسیستم تئاتر به دبیری آرمان طیران ، نمایشنامه نویس ، کارگردان و مدرس دانشگاه و هادی سالارورزی ، مترجم و نویسنده ، با حضور دانشجویان، مدرسان و دیگر کارشناسان و محققان هنرهای نمایشی عصر روز دوشنبه ۲۴ مهرماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن اسکویی خانه تئاتر برگزار شد.
این نشست در سومین دوره پنل تخصصی خود ، به بررسی الگوهای اقتصادی تئاتر در سه کشور دیگر پرداخت .
انجمن مدرسان خانه تئاتر در این نشست میزبان ” اردشیر مهرآبادی” ؛ دانش آموخته دانشگاه نین ، پلی تکنیک میدلزبرو ، دانشگاه و مدرسه تئاتر کاونتری ، دانشگاه کاردیف، مدرسه موسیقی و تئاتر گیلدهال انگلستان ، مترجم و مدرس تئاتر ، همچنین ” حسین زینالی ” ؛ دانش آموخته دکترای مطالعات تئاتری دانشگاه آلکالا دِ اِنارس مادرید اسپانیا، کارگردان و مدرس دانشگاه و ” هومن زندی زاده ” ؛ دکترای تئاتر با گرایش نمایشنامه نویسی خلاق بینافرهنگی از دانشگاه فلیندرز استرالیا ، مدرس دانشگاه ، نمایشنامه نویس و پژوهشگر بود.
در ابتدا آقای اردشیر مهرآبادی با اشاره به تجربیات زیسته و فعالیت تئاتری خود و آمار و ارقام ارائه شده در گزارش ارزیابی « تیکت ماستر » در انگلستان ، که بخش هایی از آن را قرائت کرد ، پرورش مخاطب و تماشاگر تئاتر از طریق آموزش تئاتر در مدارس ابتدایی و پایه را اولین قدم جدی در رسیدن به اقتصاد و کسب درآمد در تئاتر برشمرد و فقدان این مهم در آموزش و پرورش ایران را از عوامل آسیب پذیر بودن و ضعف اکوسیستم تئاتر در ایران دانست.
سپس دکتر هومن زندی زاده صحبتهای خود را در سه محور اقتصاد و فرهنگ در استرالیا از دریچه آمار و ارقام ، ساختار اقتصاد و فرهنگ در استرالیا و حمایت های دولتی از پروژه های هنری تقسیم بندی و تشریح کرد و سپس در صحبت تکمیلی خود ، دورنمایی از فرایند خصوصی شدن تئاتر در ایران را با توجه به مسیر غلطی که در پیش گرفته است ارائه کرد.
همچنین دکتر حسین زینالی در این نشست ، ابتدا با تشریح عملکرد کمپانی های تئاتری در شهر مادرید و مقایسه تطبیقی بین تعداد سالنهای تئاتر به نسبت جمعیت شهر مادرید و مقایسه آن با وضعیت تهران و اشاره به عنوان اکوسیستم ، توضیح داد که تا زمانی که سالن های تئاتر به تعداد کافی ساخته نشوند نمی توان انتظار داشت که تئاتر به اقتصاد خودش دست یابد ؛ چرا که کمبود فضای اشتغال تئاتری ، باعث کم رمق شدن اقتصاد و اکوسیستم تئاتر میشود. . در ادامه ، پرسش و پاسخ بین مهمانان و حاضرین در این جلسه پایان بخش این نشست علمی بود.