دفاتر خانه تئاتر
خانه تئاتر از دو ساختمان مجزا تشکیل شده است. ساختمان اصلی و عمارت تئاتر
ساختمان اصلی:
ساختمان اصلی که از اواسط دهه هشتاد توسط شهرداری تهران در اختیار این خانه قرار گرفته است، در خیابان برادران مظفر جنوبی واقع شده و هم اکنون محل انجام امور اداری و فعالیت انجمنهاست. یک دفتر برای مدیرعامل، دبیرخانه انجمن ها، دفتر امور رفاهی و بیمه، دفتر بازرس خانه، سه اتاق جلسه و همچنین سالن استاد مهین اسکویی در این ساختمان واقع شده است.
سالن مهین اسکویی
سالن مهین اسکویی در سال 1397 مرمت و تجهیز شد. این سالن با ظرفیت 64 نفر ثابت دارای اتاق فرمان مستقل و مجهز است. در بازسازی جدید کف سالن با اپوکسی مشکی پوشانده شده و صندلی ها تعویض شد. نصب آنتروپوز، پروژکتور جدید و باندهای صوتی نیز در این مرحله به انجام رسید. این سالن در حال حاضر از سیستم های صوتی، نوری و پروژکشن استاندارد برخوردار است. ابعاد صحنه این سالن 9متر طول در 6 متر عرض است و ارتفاع سقف این سالن حدود 3 متر است.
این سالن برای همایش ها، نمایش های کم پرسوناژ و نمایش نامه خوانی های اعضاء خانه تئاتر در نظر گرفته شده است.
عمارت تئاتر:
آغاز ساخت و تجهیز این بنا، به سال 1384 و مدیریت ایرج راد برمیگردد که در سال 1396 ومدیریت اصغر همت تکمیل و سال 1398 و زمان مدیریت شهرام گیلآبادی به بهره برداری رسید. این ساختمان از 3 طبقه مجزا در بالا و دو طبقه در زیر زمین تشکیل شده و برای خانه تئاتر طراحی و ساخته شده است.
دفتر اصلی مدیرعامل، واحد روابط عمومی، واحد مالی، واحد پشتیبانی، واحد فنی، دو اتاق جلسه، کتابخانه استاد رکنالدین خسروی، سالن کنفرانس شاهین سرکیسیان و تماشاخانه عباس جوانمرد در این عمارت واقع شده اند.
تماشاخانه استادعباس جوانمرد

تماشاخانه استاد عباس جوانمرد، در طبقات زیرین عمارت تئاتر واقع شده است. آغاز ساخت و تجهیز این بنا، به سال 1386 در زمان مدیریت ایرج راد و پس از آن، دوران مدیریت اصغر همت برمیگردد که بهرهبرداری از آن، در سال 1398 و زمان مدیریت شهرام گیلآبادی انجام شد.
این تماشاخانه و ملحقات آن، طبقه منفی یک و دو در عمارت خانه تئاتر را به خود اختصاص داده است. چهار ورودی به تماشاخانه استاد عباس جوانمرد به این ترتیب هستند: دو ورودی از طبقه همکف مستقیم به سالن، یک ورودی از نیمطبقه اول و یک آسانسور 6 نفره جهت معلولین و موارد خاص.
در طبقه منفی یک بخش گریم و اتاق فرمان قرار دارد و سالن اصلی اجرا در طبقه منفی دو واقع شده است.

مختصات تماشاخانه:
سطح سالن قابل استفاده در هر اجرا حدود 200 متر مربع بوده که ارتفاع آن تا زیر سقف، هفت متر و نیم برآورد شده که ارتفاع مفید آن (سطح کار مناسب برای امکانات صوت و نور و تصویر) حدود 5 و نیم تا 6 متر، و عمق 8 تا 12 ماه است.

ظرفیت تماشاگر:
تعداد صندلیهای متحرک پیشبینی شده برای این سالن 149 عدد است که در صورت چیدمان تکسویه، ظرفیت تماشاخانه به 85 صندلی و با چیدمان سهسویه 111 صندلی خواهد بود.
اکوستیک تماشاخانه:
اکوستیک داخلی تماشاخانه نیز با استفاده از پشم شیشه، پارچه نسوز، امدیاف با روکش ضدحریق آلومینیوم و استفاده از رنگهای مقاوم در برابر حریق به گونهای طراحی و اجرا شده که زمان واکنش_پسآوایی (RT=Reverberation Time) حدود 1 الی 2/1 ثانیه بوده تا بهترین وضعیت وضوح کلام و بیشترین انتقال صدا را بهطور طبیعی در تمام نقاط سالن وجود داشته باشد.
نور تماشاخانه:

برای نور حرفهای تماشاخانه سالن از پیشرفتهترین سیستم نورپردازی LED و با مشاوره شرکت ایتالیایی Arenaluci طراحی نور سالن انجام شده است. همچنین در کنار این نورپردازی، امکانات کامل نور رشتهای (فیلمانی) پیشبینی شده و طرح نورپردازی بهصورت شناور بهگونهای است که نورپرداز از هر نقطه سقف سالن و بدنهها میتواند نورهای موردنظر خود را مستقر کند.
در این تماشاخانه بیش از 64 نقطه در سقف و حدود 20 نقطه در جدارهها و همچنین کف سالن تعبیه شده که امکان استفاده از جکهای نور و LED و فیلمانی را فراهم میکند. همچنین این تماشاخانه مجهز به پروژکتورهای هزاروات، LED، SOFT و UV است.
غیر از نورهای پروژکتورهای نور ماوراءبنفش (Black Light) و فالواسپات پیشبینی شده است.
سیستم صدای تماشاخانه:

سیستم صوتی این تماشاخانه نیز، با توجه به تکنولوژی روز، سیستم دیجیتال طراحی شده و با استقرار بلندگوها، در سقف و بدنههای سالن، امکان استفاده برای تمام نقاط سالن (شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و وسط) بهطوری طراحی و نصب شده که امکان استروی، سوارند و پخش افکت فراهم است. همچنین امکانی فراهم شده تا در صورت لزوم در هر قسمت بتوان بهراحتی میکروفونگذاری کرد. بهعلاوه پیشبینی میکروفون بیسیم، دستی، یقهای، هد میک و میکروفونهای مخصوص آواز و ضبط موسیقی و همچنین میکسر صدای دیجیتال پیشبینی شده که به صدابردار این امکان را میدهد در صحنه بهوسیله «آیپد» صداها را کنترل کند.
در کنار این سیستم نیز، کامپیوتر حرفهای نصب شده که امکان اجرای برنامهها را ضبط، ادیت، میکس و مونتاژ را فراهم میکند.
سیستم تصویربرداری تماشاخانه:
سیستم تصویربرداری این تماشاخانه نیز دارای 5 دوربین با فرمت روز HD دیجیتال و میکسر تصویر و امکانات جانبی لازم (4 دوربین در 4 ضلع و یک عدد در وسط سالن) است که در اجرای هر برنامهای کارگردانی و بهصورت همزمان با تروکاژهای لازم ضبط و همزمان بر روی پرده اکران داخل سالن پخش میشود.
همچنین با استفاده از ویدئو پروژکشن حرفهای با فرمت HD دیجیتال و پرده عریض 4*6 امکان پخش تصاویر فیلمهای ویدئویی، پخش تصاویری که از دوربین سالن گرفته میشود، به علاوه ارائه گزارش اتصال به سیستم کامپیوتری فراهم است.




سالن استاد شاهین سرکیسیان

سالن کنفرانس سرکیسیان، در طبقه سوم عمارت خانه تئاتر واقع شده است. آغاز ساخت و تجهیز این بنا، به سال 1386 برمیگردد که در سال 1398 و زمان مدیریت شهرام گیلآبادی به بهره برداری رسید.
این سالن گنجایش حدود 29 صندلی متحرک برای جلسات را دارد. همچنین سیستمی طراحی و اجرا شده که بهصورت اتوماتیک یا غیراتوماتیک، قابلیت پخش صدای سخنران را در سالن داشته و تصویر سخنران نیز روی صفحه تصویر (مانیتور) دیده میشود. این مانیتور بین هر دو نفر قرار دارد. امکان اتصال مانیتور به لپتاپ، موبایل، و آیپد و ... در این سالن نیز ایجاد شده است.
سالن سرکیسیان، قابلیت ضبط و ذخیره صدا و تصویر جلسات را داشته و با اتاق فرمان سالن اصلی، ارتباطی دوطرفه دارد؛ بهگونهای که برنامههای سالن را بتوان در اتاق کنترل مشاهده کرده و برنامههای اجرایی سالن نیز در سالن کنفرانس به نمایش گذاشته شود.