به گزارش روابط عمومی خانه تئاتر، این کارگاه تکمیلی 5 روزه، ویژه هنرجویانی بود که پیش از این سابقه اجرا و کار صحنه یا تحصیلات مرتبط با نمایش را داشتند.
محمدعلی بهبودی عضو سندیکای بازیگران تئاتر آلمان برگزاری این دوره را به عهده داشت.
این کارگردان و بازیگر تئاتر، در ارزیابی دوره برگزار شده، در گفت وگویی با سایت خانه تئاتر، گفت: «در این دوره، شرکتکنندگان در سطوح مختلف و با تجربیات متفاوت بودند، اما با متنهایی که برای آنها انتخاب شده بود، توانستیم تا حدودی اهداف مورد نظر کارگاه را برآورده کنیم.
در این کارگاه به دوستان شرکتکننده آموزش داده شد که چگونه متن را بخوانند، روی آن کار کنند و بتوانند نقش را برای اجرا شناخته و به آن بپردازند.»
به گفته این استاد برجسته تئاتر، این کارگاهها به زمان بیشتری احتیاج دارند. او در اینباره توضیح داد: «حتی اگر زمان کارگاه دو روز بیشتر بود، شاید نتیجه مفیدتری داشت. من معمولا موافق این کارگاههای کوتاه مدت نیستم، چرا که باید روی هر کدام از هنرجوها یک به یک کار کرد و زمان گذاشت. با اینحال، هرچند که هنرجویان تحت فشار قرار گرفتند اما آنچه هدف کارگاه بود به آنها منتقل شد»
بهبودی درباره شیوه آموزش در ایران توضیح داد: «مشکل اصلی من شیوه آموزش در ایران است که بیشتر بر تئوری متمرکز است و کارهای عملی باید به صورت تجربی پیگیری شود. در این کارگاهها هنرجویانی داشتیم که تجربه صحنه داشتند و همین موضوع آنها را آمادهتر از سایر هنرجویانی می کرد که فارغالتحصیل دانشگاه بودند و فقط به لحاظ تئوری آموزش دیدهاند.»
به گفته این هنرمند و بازیگر تئاتر، با تمام نقدهایی که به شیوه آموزش هست، امروز در ایران شاهد گروههای جوان و پرانگیزهای هستیم که به طور واقعی دغدغه نمایش دارند.
بهبودی پیش از شروع این کارگاه در خصوص این دوره به خبرنگار ما گفته بود: خوانش درست نمایش، درک و تحلیل صحیح از محتوای درام، فهمیدن نقش و ارائه درست نقش و توافق با کارگردان در سبک و فرم و ریتم بازی نکاتی است که یک بازیگر خوب در تمرین های نمایشنامه در کنار بقیه همکاران بدان می رسد و حاصل کار ، یعنی روایت داستان نمایش و انتقال احساس باید چنان قوی باشد که حوصله مخاطب سر نرود و زمان را از یاد ببرد.
این هنرآموخته هنر نمایش در آلمان افزوده بود: برای رسیدن به این مهم نیاز به تکنیک و توانائی هائی مهمی است که در این کارگاه تلاش به آموزش آنها خواهیم داشت.
من در بیش از سه دهه کار در تئاتر های حرفه ای آلمان شانس بازی در بیش از ١٣٠ نمایشنامه ، از جمله سه نمایشنامه تک نفره را داشته ام که دو تای آنها بیش از صد بار به اجرا در آمده و موفق به دریافت جوایز زیادی در فستیوال های معتبر آلمان از جمله در جشنواره تئاتر های خصوصی در سال ٢٠١٥ جایزه بهترین تراژدی مدرن شده است.من انتقال این تجارب را به همکارانم وظیفه ملی، میهنی و حرفه ای خود می دانم.
کارگاه کار بازیگر بر روی نقش،از 29 آبان به مدت 5 روز و هر روز 5 ساعت در تماشاخانه جوانمرد در عمارت تئاتر برگزار شد.
آنطور که پیش از این گفته شد، هنرجویانی که در این کارگاه شرکت کردهاند ، گواهینامه معتبری از خانه تئاتر و به امضای محمدعلی بهبودی دریافت خواهند کرد.
محمدعلی بهبودی در سال ۱۳۳۵ در زنجان به دنیا آمد و در همان دوران کودکی و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر سمنان که در آنجا پدرش امام جمعه بود، قدم به صحنه تئاتر گذاشت و بعدها نیز در هنرکده آناهیتا و زیر نظر دکتر مصطفی اسکویی به تحصیل در این رشته هنری پرداخت.
او بیش از ۳۵ سال پیش به آلمان رفت و کوشید تا در صحنه تئاتر به فعالیتهای حرفهای ادامه دهد. او سالهای زیادی با تئاترهای دولتی آلمان به ویژه در شهر اوبرهاوزن همکاری داشت.
او در همان دهه ۹۰ میلادی نیز پا به عرصه فیلم گذاشت و بیش از بیست سال پیش در یکی از اپیزودهای مجموعه تلویزیونی Tatort که محصول شبکه اول تلویزیون آلمان است، حضور یافت.
بهبودی از آن زمان در فیلمهای تلویزیونی و سینمایی متعددی نقشآفرینی کرده، از جمله در فیلم "۳۰۰ کلمه آلمانی" که به پدیده مهاجرت از زاویه طنز میپردازد.
"من نفرت نخواهم ورزید"، یکی از مشهورترین نمایشهای تک نفره اوست که محمدعلی بهبودی در آن نقشآفرینی کرده است.