در حال بارگذاری لطفا شکیبا باشید...
برخورد ساده نویسنده با ناتورالیسم
■ اخبار » خبر ■ شناسه خبر : 30782 ■ 1401/12/24 11:22
معرفی نمایشنامه/ به خاطر ماهان

برخورد ساده نویسنده با ناتورالیسم


نمایشنامه «به خاطر ماهان» نوشته محمد مساوات در آخرین روزهای سال 1401 از سوی انتشارات مهرگان خرد منتشر شد.

به گزارش گروه خبر سایت خانه تئاتر، در سری نخست مجموعه‌ «صحنه‌ کاغذی» نشر مهرگان خرد، نمایشنامه‌های «در خواب دیگران» نوشته‌ نادر برهانی مرند، «سوسمارالدوله» نوشته‌ بهزاد صدیقی، «به خاطرِ ماهان» نوشته‌ محمد مساوات، «داستان نیمه‌شب» نوشته‌ مهدی میرباقری و «وازریک مرده است» نوشته‌ صحرا رمضانیان با نقدهایی از امید طاهری، محسن عظیمی، مسعود توکلی و حسین رسولی به همراه خود زندگی‌نامه‌نوشت (اتوبیوگرافی) و تئاترشناسی هر یک از این نمایشنامه‌نویسان در انتهای کتاب و با ویراستاری پریسا سعیدزاده و منیژه فریدی به زیور طبع آراسته شده و به بازار نشر راه یافته است.

«به خاطر ماهان» نوشته مساوات یکی از آثار مهم این مجموعه است. در نگاه اول شاید به نظر برسد میان نمایش‌نامه «به‌خاطر ماهان» و دیگر آثار محمد مساوات، ارتباط معنامندی نتوان پیدا کرد اما برخورد ساده‌ی نویسنده با ناتورالیسم در نمایش‌نامه‌ی به خاطر ماهان و ساده بودن بافت اثر، دلیل اصلی تمایز آن با دیگر آثار مساوات است. تصویر ما از این نویسنده، بیش‌تر محصول آثاری چون قصه‌ی ظهر جمعه، خانواده، بی پدر، این یک پیپ نیست، بیگانه در خانه و … است. در این نمایش‌نامه اما مساوات از مولفه‌های معمول خود که یا به شدت خلاقه و عادت‌گریز هستند و یا بسیار رئالیستی و اجتماعی استفاده نمی‌کند و گویا ترجیح داده است با ساد‌گی غیر‌معمولی که در آثار او سراغ نداریم، این متن را به سرانجام برساند.

این نمایشنامه در 126 صفحه به قیمت 55 هزار تومان به چاپ رسیده است.

سید محمد مساوات (زاده ۱۳۶۲، تهران) نقاش، نویسنده و کارگردان تئاتر ایرانی و سرپرست «گروه تئاتر رادیکال 14 » است. او فعالیت‌های هنری خود را ابتدا از نقاشی آغاز کرد و تا قبل از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی فراوانی شرکت کرد. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده هنر و معماری در رشته نقاشی، به کارگردانی تئاتر در همان دانشگاه تغییر رشته داد و نمایش‌های متعددی را روی صحنه برد.

کلیدواژگان


نظرات

شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما




شبکه‌های اجتماعی
Sroush Aparat Telegram Tiwtter Instagram


© ۲۰۱۹ TheaterForum. All rights reserved
Developed by : w w w . d o r w e b . i r
اطلاعات تلفن Rss
خانه تئاتر



به ما بپیوندید : Aparat Telegram Tiwtter Instagram