ابوالفضل ورمزیار، پیشکسوت نقالی و پردهخوانی با بیان اینکه نباید برای جذب مخاطب، به جعل سند و دروغ بستن به آلالله دست زد، گفت کشاندن مخاطب پای نقل، نیازمند مطالعه اسناد و کتابهای معتبر است.
ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» به همت اداره کل هنرهای نمایشی همزمان با آغاز دهه اول ماه محرم از ۲۸ تیر تا ۶ مرداد ۱۴۰۲ در فضای باز تئاتر شهر ساعت ۱۹ تا ۲۱ میزبان عزاداران حسینی در حال برگزاری است.
ابوالفضل ورمزیار، مرشد باسابقه و پیشکسوت با اجرای نقالی «ابوالحتوف و سعدبنالحارث» در این برنامه حضور دارد.
او با بیان اینکه داستانهای نقلشده از حماسه عاشورا بر پایه دانستههای مخاطب مبتنی است به ایران تئاتر گفت: «در نقالی و نمایشنامههای اپیک برای درگیر شدن تماشاگر نباید ذهن او را درگیر چیستی حوادث کرد بلکه چگونگی حادثه است که اهمیت دارد.»
این هنرمند افزود: «مخاطب امروز صندوقچه دانستههایش بسیار زیاد است و برای از دست ندادن او باید داستانهای کمتر گفتهشده را با زاویه نگاهی متفاوت بیان کرد.»
ورمزیار با بیان اینکه به قول مولوی «یار را از یاد یار اندیشه کن» ادامه داد: «من بر اساس این سخن مولوی که برای شناخت یک فرد باید دوستان و دشمنان او را بشناسی به دنبال معرفی یاران امام حسین (ع) بهویژه یاران غیرهاشمی امام هستم.»
او گفت: «مجلس نقل «ابوالحتوف و سعدبنالحارث» روایت دو برادر منافق است که قبل از شهادت امام حسین (ع) به یاری امام میآیند و آخرین شهدای کربلا میشوند.»
این نقال پیشکسوت با بیان اینکه در روایتهای اهلبیت (ع) و حماسه عاشورا باید با سند سخن گفت، توضیح داد: «حادثه کربلا آنچنان شگفت است که نباید برای به میدان کشیدن مردم و جذب مخاطب به جعل سند و دروغ بستن به آلالله دست زد. کشاندن مخاطب پای نقل نیازمند مطالعه اسناد و کتابهای معتبر است.»
او افزود: «مخاطب امروز بسیار هوشیار است و دیگر کلامی را چشمبسته قبول نمیکند. تمامی نقالان، تعزیهخوانان و افراد فعال در این حوزه اگر خود را وامدار اهلبیت (ع) بهویژه امام حسین(ع) میدانند، حتماً باید نقل و حرفشان مستند باشد.»
این نقال و پردهخوان ادامه داد: «ما نقالیم؛ تسمهنقاله نیستیم. ما نقال هستیم؛ بقال نیستیم. باید کلام را درنهایت صحت بیان و جامعیت و به زیباترین شکل به مخاطب هدفمان انتقال دهیم.»
ابوالفضل ورمزیار در پایان هم گفت: «ما برای معرفی هرچه بهتر و بیشتر تعزیه، نقالی و سایر هنرهای عاشورایی باید سعی کنیم تا دچار مناسبتزدگی یا برنامههای موزهای نباشیم.»
ویژهبرنامه «نوای عرشیان و مشق فرشیان» به همت اداره کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و تئاتر شهر از ۲۸ تیر تا ۶ مرداد در سه بخش تعزیه، نقالی و پردهخوانی در محوطه باز مجموعه تئاتر شهر اجرا میشود.